SKY CHILDREN - JAZZY STARFAIRY / RITZ > Album Promo Single 2014



Várhatóan jövő héttől a Glorious Space Riders blog webportállá alakul át. Megjött a domainbejegyzés, időközben összehegesztettük az új portált, fel lettek a régi anyagok is töltve. Az új site kibővült tartalommal jelentkezik, a zene rovatba beépült az Időhurok blog, számtalan rovat jött létre, ezek mellet lesznek a kultura és művészetek minden területét felölelő rovatok, valamint filozófiával, szellemtudományokkal, ökológiai környezetünkkel foglalkozó írások is.
Jelen blogra utolsó írásom készítem el, a 4-5 megígért cikket (sajnálatosan elmaradtak, boccs Sőrés Zsolti, Tóth Pali, Pongrácz Kálmán aka Rovar17, Paranoise, Johannes Schultz) immár az új portálon teszem közzé. Külön öröm számomra, hogy utolsó itteni behjegyzésem apropójául szolgáló zenei finomság elkövetője az egyik legközelebbi barátom, lelki-szellemi társam, egyben blogunk szellemi atyja, Bien "Yell" János aka Sky Children. Bizony, a Sky Children fele részben ő, fele részben meg Reiner Guszti. Ha meghallod zenéjüket, nem hiszem, hogy eszedbe jut, hogy egy magyar vidéki duó nyomja ezt a csodás finom dream-psychedeliát. Hamarosan itt az első teljes album, e két dal annak kedvcsinálója. Következetesen járják útjukat, melyet megkezdtek a The Friends of Light (2012) és a Lord of the Universe (2013) ep-ken. Akik Yellt ismerik, tudják, hogy a legnagyobb kraut, space és psychedelic rock fanok egyike az országban, persze számtalan műfajt lehetne még sorolni. De jelen zenei megnyilvánulásukban mégis csak visszanyúlnak saját gyökereikhez, a zenékhez, amiken kiscsávó korukban ráeszméltek a zene nagyszerűségére. Persze teszik ezt úgy, hogy az eltelt 30 év zenei inspirációit szépen beépítik ebbe a hangulatba, így létrehozva egy lúdbőrös, csendes, finomlelkű csodás psychedeliát.
Mit is írhatnék erről a két nótáról? Megtették ezt helyettem lényegretörően.
"A Sky Children regősei elmesélik az űrből jött kislány, Jazzy történetét, s ezzel megindítják rajongóik szívét és az események láncolatát. Itt szeretnének utalni arra, hogy a Jazzy Starfairy kislemez szerény főhajtás David Bowie, a Steve Harley & Cockney Rebel, a T.Rex, a Roxy Music és Brian Eno előtt, ami aztán a Ritz előadásával be is tetőzik. Mindez ne tévesszen meg senkit! A hamarosan megjelenő Sky Children című nagylemez sokkal színesebb összképet fog árnyalni: psychedelia, dreampop, ambient és space ... Mindez csak a kezdet..."
Én csak annyit mondanék, hogy a Ritz átiratánál nem biztos, hogy kell jobb nóta:) Most szól ötödször, nem bírom abbahagyni, annyira tökletesre sikeredett.
Yell, várjuk a teljes lemezt, elő a farbával barátom! (márk)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések