SAMSARA BLUES EXPERIMENT (kedvcsináló az új lemezhez)


Novemberben jelenik meg a zenekar új albuma, melyet kis szerkeztőségünk immár magáénak tudhat a zenekarvezető Christian Peters jóvoltából. Nagy önfegyelemmel egyenlőre megálltuk, hogy megfüllentsük ezt a várva várt lemezt, hisz friss ropogós recenziót szeretnénk írni róla, így addig is sokadszor újra hallgattuk csodálatos lemezeiket, és egy rövidke bemutató cikkre szántuk el magunkat azon zenebarátok számára, akik esetleg nem ismernék a banda munkásságát alaposabban.

A zenekar szellemi atyja, a gitárokon, helyenként szitáron és hangeffekteken játszó, valamint énklő Christian Peters, munkásságát a Terraplane nevű bandában kezdte, Christian Oelke (ének, bass), Jens Vogel (dobok) társaságában. Már itt érezni lehetett azt a határozott zenei célkitűzést, melyet tökéletesen majd a SBE-ben tud megvalósítani. A Terraplane még sokkal nyersebb volt, erősebben domináltak a stoner elemek, de már ott lebeg a SBE szelleme felette (ha még nem is tökéletesen megvalósítva minden esetben).


2007 nyarán Chris új társakkal próbálkozott, elmondása szerint számtalan, nagyon fiatal és ambíciózus igen jó zenésszel játszott ebben az időszakban, míg 2008-ra kialakult a zenekar mai napig együtt dolgozó felállása, Hans Eiselt gitár, Richard Behrens bassz és a dobos Thomas Vedder személyében. Összeraktak egy két számos demót, melyen már minden hallható a SBE értékeiből. E demó volt az alapja az US Tour Demo 2009 felvételeinek, melyek lemez formájában csak 3 évvel később jöttek ki Chris saját kiadójánál, az Electric Magnetic Recordsnál.


2010-ben elkészítik az első, szinte hibátlan stúdió albumukat, Long Distance Trip címen. Ekkor már hírük elterjed psychedelic-space rock berkekben, mondhatnók tökéletesen eltalált zenéjükkel berobbantak, folyamatos a koncertezés, fesztivál jelenlét.


És így van ez a mai napig is, eztán már sok újat nem is tudunk hozzátenni, folyamatosan, nagyon magas színvonalon dolgoznak és játszák tökéletes, 40 éves időutazásra hívó zenéjüket, mely ennek ellenére egy pillanatra sem anakronisztikus, nincs retro érzése az emberenek. 2011-ben elkészűl a második lemezük, a Revelation & Mystery, hasonlóan csodás zenével, mint első lemezük, majd 2012-ben számukra is meglepetésként, meghívást kapnak a Rockpalastba, Németország leghíresebb zenei helyszínére és tv műsorába. Chris elmondása szerint nem túl gyakori hogy undergroundban utazó, lmezeiket 500 példányban kiadó bandák kerülnek ide be. A koncert teljes anyagát kiadják cd-n 2013-ban, a címe, nem túl meglepő módon Rockpalast lett. 2012-ben a folyamatos koncertezés mellett nem sok idejük maradt a lemezkészítésre, mindössze egy EP-t adtak ki a Center of the Sun / Midnight Boogie felvételekkel, mely utóbbi tisztelgés az UFO zenekar klasszikus első lemeze és a hasonló című felvétele előtt, természetesen igencsak Samsarasítva.



Végűl nem maradt más, mint elmondani a tényeket, hogy az új, novemberben megjelenő lemez címe Waiting for the Flood és nemsoká írjuk is a vélményünket róla.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések