Evoken – Hypnagogia. 2018. / A funeral doom nagymesterei – Armand albumajánlója



November 9-én érkezik a funeral doom nagymesterének, az amerikai Evoken hatodik stúdióalbuma Hypnagogia címmel. Legutóbbi Atra Mors (2012) anyaguk óta a banda újradefiniálja azt a doom metal hierarchiát, ahol az Evoken mindig is uralkodott. 

"A Hypnagogia a doom metal művészetének azon kifejezése, ahol a hallgató meggyőződhet arról, hogy az EVOKEN hogyan hoz létre új, még merészebb kifejezést egy emléktárgy, műemlék elkészítésében." - mondja Vinay Verkay dobos/szövegíró. "Mint minden albumunknál, most is el akartuk kerülni az ismétlést. Természetesen megtartva az EVOKEN jellegzetes hangzását, de most egy kicsit mélyebbre megyünk melódiával és elrendezéssel, és új dolgokat is kipróbáltunk, hogy a hallgató egy érzelmileg kimerítő agyagot kapjon."



"A Hypnagogia talán az első igazán koncepcionális albumunk. Témája és a dalok szövegei az első világháborúra és annak élettani hatásaira koncentrál. Egy katona történetén alapul, aki megsérült a csatában és elhatározta, hogy napi folyóiratot készít, és leírja, mit lát, mit érez, hogyan keseredik meg és csúszik el az élete. A szenvedéseit naplójában írja le, hogy ez által felszabadítsa lelkét és olvasóinak bemutassa mindazt a borzalmat, amit olyan emberek éltek át, aki saját sorsukként választották a vég ezen kimenetelét."

 A lemez első előzetes dala az enyhén ˝black/death˝ metalosra vett Valorous Consternation.




Szabó György Armand

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések