Skull Fist - Talpra állás után új lemez / Armand ajánlója



A kanadai heavy/speed metalos Skull Fist meglehetősen rázós éveket tudhat maga mögött. A bandán belüli (kinek nagyobb a farka) összetűzések, a tagcserék, valamint a frontember Zach Slaughter balesete, mely során nyaktörést szenvedett, a hangszálai is sérültek és az ezt követő operációi igen megtépázták a csapat jövőjét. Ezen fájdalmakat, küzdelmeket és azok katarzisát dolgozták fel, amolyan terápiaként az október 26-án, Way Of The Road címmel megjelenő új nagylemezükön. Az albumról Zach Slaughter így beszél:
 "Ezek az új dalok valós, megtörtént eseményeken alapszanak, vagy legalábbis olyasvalamin, aminek motivációját egy bizonyos esemény adta az utóbbi néhány évben. Próbáltam olyan dolgokat felszínre hozni, amik eddig a föld alá voltak temetve. A zene alapjában véve szórakozást jelent, de részemről ugyanakkor arra is jó, hogy kitakarítsam egy kicsit az agyam. Fogtam az összes, bennem rejlő gondolatot és érzelmet és beledobáltam őket ezekbe a dalokba, amiket végül egyfajta sírfelirattá változtattam. Azon voltam tehát, hogy maradjon hely a jó és szép dolgoknak is.
 Ez az első lemezünk, ami nem visel magán grafikai borítót. Úgy éreztük, ezúttal valami igazit, valódit kell csinálnunk, lévén az új dalok hangzása is valódibb természetesebb, nyersebb. Nem rejlik mögötte semmi furfangos mondanivaló. A dalok és azok szövegei révén minden bizonnyal rájöttök majd ti is, miért tettünk így."


 Az album első single-dala a You Belong To Me című dal, melynek videója az alább tekinthető meg és  amiről Zach elmondta:
 "Elsőként azért mutatjuk be a You Belong To Me című dalt, mert talán annak van a legvédjegyesebb Skull Fist hangzása. Ha voltál már olyan helyzetben, hogy álltál egy szobában, ahol azt mondták neked, hogy a falak vörösek…. már pedig a hang a fejedben azt sugallja, hogy kékek , akkor meg fogod érteni ezt a számot. Egyébként dalszerzés közben rengeteg extrémitáson átestem. Nem hinném, hogy egyetlen új szám is kivétel lenne e hangulatingadozás alól. Ha van időd, és érdekel is, hogyan látjuk mi a dolgokat, akkor csak hallgasd meg elejétől a végéig ezt a lemezt. Vannak egyáltalán még olyan emberek, akik leülnek és végig tudnak hallgatni egy albumot?!"



Armand

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések